Blog

Vara asta, TVR a fost pe val. Pe un val de mediocritate

Posted by Ghe Neguzzu on October 5, 2013 at 11:25 AM

    Când s-a desființat TVR Cultural, ni s-a promis că TVR 2 va deveni noul post cultural al televiziunii publice. Așadar, așteptam ca producțiile de valoare ale postului desființat (Înapoi la argument, Literatura de azi, Magazinul de litere, Netropolis, ș.a.) să se mute pe TVR2. Ce s-a făcut în realitate? S-au preluat emisiuni de pe TVR Cultural, dar în reluare. A apărut o emisiune slabuță, un magazin cu profil cultural, România frumoasă. În rest, nimic. Dar vara a venit cu un nou format, promovat cu surle și trâmbițe de vedetuțele televiziunii publice. Vara pe val! După cum v-ați dat seama, nu este vorba de o emisiune culturală, ci de una de divertisment. Realizatorii au crezut, probabil, că vor rupe audiențele, de vreme ce au difuzat-o și pe TVR 1, dar și pe TVR 2. Mai mult, emisiunea era împărțită în mai multe părți, acoperind o mare parte din programul zilnic.
    Despre ce este vorba? Pe o plajă se vorbește, se cântă și se dansează. Prost. Sunt invitați tot felul de cântăreți anonimi, toți behăind cam aceleași ritmuri și cuvinte (bineînțeles, behăiala este prelucrată electronic) sau cântăreți dinozauri din anii ’90, (te miri cum de i-au mai găsit realizatorii). Ca să nu te îndoiești că ai în fața ochilor o emisiune de rahat, printre prezentatori și prezentatoare apare, mai tot timpul, Adrian Enache. Chiar el, ridicolul-pseudoartistul-falsul-antivedeta Adrian Enache, scos din farmacia inimii și introdus acolo, cel mai probabil, de amanta sau soția sa (că nu stiu sigur care e situația lor, nici nu mă interesează;), Iuliana Marciuc, și ea prezentatoare a unui talk-show-somnifer.
    Prin urmare, TVR Cultural a fost desființat degeaba, iar curățenia din TVR a fost făcută prost, de vreme ce au supraviețui realizatori care fac astfel de emisiuni. Au mințit poporul cu televizorul, chiar în legătură cu televizorul... Asta este o nouă performanță! Felicitări celor implicați!     
               

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare, dar poate fi luat și în serios.


Categories: Televiziune

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments