Blog

Patru site-uri dedicate literaturii

Posted by Ghe Neguzzu on June 6, 2013 at 12:15 PM

În acest număr vă voi prezenta patru site-uri de literatură, în limba engleză, fiecare ocupând o nișă specifică acestui domeniu. Dacă sunteți un cititor fidel al poeziei contemporane, dacă vreți să aflați ce se mai întâmplă cu literatura din lume sau doar căutați niște concursuri literare sau niște cărți, aceste site-uri vă vor folosi.

www.prizemagic.co.uk

Site-ul îi aparține lui Michael Shenton, scriitor britanic, autor a numeroase povestiri și nuvele umoristice. Veți găsi aici o mulțime de concursuri de proză, poezie, dramaturgie, literatură umoristică. Unele dintre ele necesită o taxă de participare, oferind însă premii mai mari, iar altele sunt gratuite, promițând recompense mai mici. Michael Shenton, câștigătorul multor concursuri literare, a postat și câteva sfaturi pentru cei care vor să participe la astfel de concursuri. De asemenea, găsiți pe această pagină și o listă de cărți care ar trebui să vă îmbunătățească scriitura. Informațiile sunt scrise cu umor, vizitarea site-ului nefiind doar o experiență utilă, ci și plăcută.

www.pw.org

Poets and writers este un site mult mai complex decât cel anterior. Pe lângă detalii despre festivaluri și concursuri literare, aici găsiți o listă uriașă a revistelor anglofone de literatură din întreaga lume. Articole, interviuri cu personalități ale lumii literare, recenzii, topuri sunt postate cu regularitate. Există o rubrică de joburi culturale și un forum cu mii de membri. Cantitatea și calitatea informațiilor site-ului Poets and Writers l-a ridicat în topul mijloacelor de informare cu tematică culturală, fiind citat de publicații de prestigiu, ca The Guardian sau The New York Times.  

www.poets.org

Site-ul aparține Academiei Americane de Poezie. Mai mult de 500 de poeți, din toată lumea, au înscrise aici texte în limba engleză. Fiecarui poet îi este dedicat un text de prezentare. Poeziile sunt clasificate în funcție de tematică, de popularitate sau de format. Pe lângă poezii, mai sunt postate și eseuri sau interviuri, dar și (mi s-a părut o idee extraordinară) resurse didactice și sfaturi care să ajute profesorii să predea poezie, în așa fel încât elevii să înțeleagă, dar și să iubească această artă. În ce privește topul popularității, Langhston Hughes, Robert Frost și Emily Dickinson sunt cei mai apreciați poeți „de ieri”, iar Billy Collins, Nickki Giovanni și Gary Soto sunt cei mai iubiți poeți contemporani.

www.online-literature.com

The Literature Network este un site pe care l-am inclus la preferințe chiar de la prima vedere. Puteți găsi aici texte integrale (4271 mai exact) și citate provenind de la 266 autori importanți, de la Shakespeare la Neruda. Prezentările scriitoriilor sunt probabil cele mai bune de pe internet. Cărțile se pot citi doar online, însă nu este o problemă, formatul fiind foarte plăcut. Cea mai valoroasă secțiune a siteului este Periods & Movements, unde puteți citi texte foarte bune  despre mișcări și curente literare din întreaga lume, accentul fiind pus pe literatura engleză. Site-ul mai are un forum și o secțiune cu teste, care te ajută să înveți mai multe despre literatură.


Categories: InterNeTsant

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments